25N: Dia Internacional contra la Violència de Gènere

Des de la Plataforma Feminista d’Alacant (PFA), s’insta a tota la ciutadania que se sume a les justes reivindicacions per a expressar el rebuig a la violència masclista, la qual mata, assassina, mutila i vexa. Tanmateix, la PFA convida a les persones assistents a la concentració del dijous 25 de novembre, 19:30 h. a la Plaça Calvo Sotelo, a que incloguen en la vestimenta alguna peça de color violeta, per a contrubuir a la visibilitat, així com portar ciris violeta per il·luminar, simbòlicament, el món amb aquest color.

MANIFEST 25N 2010. PLATAFORMA FEMINISTA D’ALACANT

Cada 18 segons una dona pateix algun tipus d’agressió al món. La violència cap a les dones suposa una greu violació dels Drets Humans, que absolutament cap argument pot justificar.

A l’Estat espanyol, en 10 anys, 629 dones han estat assassinades a mans de les seues parelles o ex parelles, una mitjana de 63 a l’any. A estes xifres cal afegir les dones assassinades a mans d’homes amb qui no mantenien una relació sentimental. Però que, igualment constitueixen crims masclistes.

No podem oblidar que el masclisme mata, assassina, mutila i vexa. I té esgarradors danys adjacents, Enguany 9 infants han estat assassinats a mans dels progenitors, només per la crueltat de causar mal a les mares.

Al País Valencià, durant aquest any, han sigut 7 les dones assassinades. Tanmateix, no es contemplen dades de les dones que queden en situació de discapacitat o dels suïcidis d’aquelles que només han trobat aquesta eixida a la angoixant situació de maltractament.

Per això des de la Plataforma Feminista d’Alacant exigim:

– La Unió d’esforços per la construcció d’un nou model social igualitari on no tinga cabuda cap tipus d’agressió a les dones. Ni on l’actual situació econòmica i social en la qual vivim accentue la desigualtat i constituïsca perjudici a les dones, relegant-les a una precarietat econòmica, laboral i cultural.

-Un societat que pose fi al terrorisme masclista, que és la primera causa de mortalitat entre les dones joves, o les deixa amb greus lesions i disfuncions irreversibles.

-Un model social on no tinga cabuda cap tipus de violència sexual contra dones i xiquetes. Que condemne i perseguisca el tràfic sexual i l’explotació, on no es permeta que una de cada cinc dones siga víctima d’una violació.

– Una inversió pública suficient i imprescindible per a prevenir, educar i formar en valors d’igualtat i respecte. On el govern valencià es comprometa en la prevenció i eradicació de la violència masclista, així com en l’assistència i reparació de totes les dones en situació de maltractament.

I fem una crida a la societat, una societat on, estan morint dones:

Mutilades, estrangulades, cremades, degollades, llançades des de finestres, esquarterades, colpejades, apunyalades, …

Ja n’hi ha Prou! Ja n’hi ha prou!

Les dones conformen l’únic col·lectiu oprimit de la societat que conviu en associació íntima amb els seus opressors. Si no fem res estem col·laborant per a perpetuar esta xacra social. Adonem-nos d’una vegada de que El Masclisme Mata.

Esta entrada fue publicada en Actividades y etiquetada , , , , , , . Guarda el enlace permanente.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *